سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 381889

  بازدید امروز : 40

  بازدید دیروز : 50

درباره سلامتی

 
[ و گفته‏اند که در روزگار خلافت عمر بن خطاب از زیور کعبه و فراوانى آن نزد وى سخن رفت ، گروهى گفتند اگر آن را به فروش رسانى و به بهایش سپاه مسلمانان را آماده گردانى ثوابش بیشتر است . کعبه را چه نیاز به زیور است ؟ عمر قصد چنین کار کرد و از امیر المؤمنین پرسید ، فرمود : ] [ قرآن بر پیامبر ( ص ) نازل گردید و مالها چهار قسم بود : مالهاى مسلمانان که آن را به سهم هر یک میان میراث بران قسمت نمود . و غنیمت جنگى که آن را بر مستحقانش توزیع فرمود . و خمس که آن را در جایى که باید نهاد . و صدقات که خدا آن را در مصرفهاى معین قرار داد . در آن روز کعبه زیور داشت و خدا آن را بدان حال که بود گذاشت . آن را از روى فراموشى رها ننمود و جایش بر خدا پوشیده نبود . تو نیز آن را در جایى بنه که خدا و پیامبر او مقرر فرمود . [ عمر گفت اگر تو نبودى رسوا مى‏شدیم و زیور را به حال خود گذارد . ] [نهج البلاغه]
 
نویسنده: همایون سلحشور فرد ::: سه شنبه 96/2/5::: ساعت 10:14 صبح

سلامت و سبک زندگی/9
لیوانِ همراه به جای یک بار مصرف/2

دوم اردیبهشت به عنوان روز زمین پاک نامگذاری شده است تا در نگاه مان نسبت به زمین تجدید نظر کنیم و هر کجا از سبک زندگی مان به این کره خاکی آسیب می رساند، آن را اصلاح کنیم.

پیشتر به لزوم اصلاح الگوی مصرف به منظور کاهش تولید زباله اشاره کردیم و برای فرهنگ سازی در جهت کاهش استفاده بی رویه از لیوان های یک بار مصرف، پیشنهادِ به همراه داشتنِ لیوانِ شخصی را مطرح نمودیم(1) چرا که یکی از مهم ترین اقدامات اصلاحی در جهت حفاظت از محیط زیست، تلاش در جهت کاهش تولید زباله (به خصوص زباله های پلاستیکی که تجزیه آن در طبیعت تا چند صد سال به طول می انجامد) می باشد.

لذا در کنار آبخوری ها اطلاعیه ای را برای ترغیبِ افراد به استفاده از لیوانِ شخصی، طراحی و نصب کردیم.

امّا متأسفانه برخی به بهانه های گوناگون همچنان خواستار قرار دادن لیوان های یک بار مصرف در کنار آبسردکن ها هستند و آخرین مورد از این دست اعتراض ها روز دوم اردیبهشت - که اتفاقاً مصادف با «روز زمین پاک» بود- در یک کانال منتسب به جمعی از دانشجویان مطرح شد که در واکنش به اطلاعیه ی توزیع شیر و ترویج تغذیه سالم در هفته سلامت، اعتراض داشتند که به جای این کارها لیوانِ یک بار مصرف کنار آبسردکن ها بگذارید!


امّا شما که خود را طالب اصلاح می دانید، نمی خواهید با اصلاح الگوی مصرف، سلامت جامعه و صیانت از محیط زیست را تضمین کنید؟

به راستی این همه که گوشی های خفن داخل جیب ها و انواع ابزارآلات باکلاس داخل کیف ها و کوله پشتی ها چپانده می شود، جایی برای یک لیوانِ سبکِ کم حجم وجود ندارد؟

حتماً باید لیوانی را که ابر و باد و مه و خورشید در کار شدند تا ساخته شده، یک بار مصرف کرد و آن را دور انداخت تا دوباره ابر و باد و مه خورشید فلک به جای اینکه نانی به کفمان بدهند، سال ها (و اگر پلاستیک باشد که قرن ها) انرژی خود را صرف تجزیه آن کنند؟ (2)

فرانسوی ها این را فهمیده اند و بنا دارند که تا سال 2020 به طور کلی استفاده از ظروف یک بار مصرف را ممنوع کنند، ما که این همه قائل به پرهیز از اسراف و تبذیر هستیم، نمی خواهیم الگوی مصرف غلط مان را اصلاح کنیم؟

پی نوشت ها: 

1-لیوانِ همراه به جای یک بار مصرف+پوستر

2- قانون آنتروپی: هر وقت انرژی از حالتی به حالت دیگر تبدیل شود باید جریمه ای پرداخت گردد؛ آن جریمه عبارت است از کم شدن مقداری از انرژی قابل استفاده برای انجام دادن کاری در آینده ... یعنی افزایش آنتروپی به معنی کاهش انرژی قابل استفاده است./ جهان در سراشیبی سقوط/ ترجمه دکتر محمود بهزاد/ صفحه 53