بازدید امروز : 46
بازدید دیروز : 19
نقد هفته نامه سلامت(12)*
سال گذشته نشریات مختلفی از نمایشگاه مطبوعات جمع آوری کرده بودم تا سر فرصت نگاهی به آن ها بیاندازم.
اول یک نگاهی انداختم به نشریه "زندگی مثبت"؛ صفحه آخر ستونی دارد با عنوان "داستان موفقیت" و داستان موفقیت دانشمندی را اینگونه وصف می کند:
«در سال 1939 نامه ای به روزولت، رییس جمهور آمریکا می نویسد و او را متقاعد می کند تا با گروهی از بهترین دانشمندان اتمی جهان و با مقاصدی کاملا صلح جویانه و علمی آنقدر پژوهش کنند تا بالاخره بمب اتم تولید شود... سه سال بعد، روزی که قارچ مرگ بر هیروشیما سایه انداخت، به منشی خود گفته بود که اگر یک بار دیگر به دنیا بیاید شغل کفاشی را انتخاب خواهد کرد...»
از جمله موفقیت های دیگر این دانشمند -به عنوان الگوی یک زندگی مثبت!!!- اینچنین روایت می شود:
«بعد از طلاق با همسرش و ازدواج با دخترعمویش، با 6 زن دیگر هم رابطه پنهانی داشته...»
واقعا چه زندگی مثبتی!!! و چه موفقیتی!!!
آری، برای یک روانشناس سکولار فرقی نمی کند متعلق موفقیّت چه باشد؛ لذا آنچه که آن ها شاخص موفقیت و سلامت روان می پندارند نزد فطرت های بیدار و مدفون نشده، در واقع شاخص شقاوت و نگون بختی است.
اینجاست که اهمیّت بازنگری در علوم انسانی(از جمله روانشناسی) مشخص می شود.
در واقع اسلامی شدن دانشگاه ها به اسلامی شدن متون آن است(1) و اسلامی شدن علم روانشناسی نیز به این است که فردی را که با ملاک قرآنی «وَقَدْ خَابَ مَن دَسَّاهَا »(2) شقی تلقّی می شود، فردی موفق و دارای سلامت روان به جامعه معرفی نکنیم و به جامعه دینی آدرس غلط ندهیم.
-------------------------------
*- با توجه به اینکه در کلیه شماره های هفته نامه سلامت، تبلیغ هفته نامه زندگی مثبت به چشم می خورد و در واقع هم ردیف نشریات سایت سلامتیران و هم طیف یکدیگر می باشند، این قسمت را نیز جزو سلسله یادداشت های نقد هفته نامه سلامت آوردم.
1- بر اساس نظریه آیت الله جوادی آملی
2- بى تردید زیانکار شد کسى که آن(نفس) را به پلیدىها آلود. سوره مبارکه شمس-آیه 10
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
بایگانی
اشتراک