بازدید امروز : 23
بازدید دیروز : 19
سخنران: دکتر سید سعید اسماعیلی، متخصص طب سنتی و عضو هیأت علمی دانشگاه شاهد
زمان و مکان: 23 خرداد ماه 1395- سالن همایش های امام خمینی(ره)
گزیده مطالب مهم سخنرانی:
روزه داری سالم از نظر دفع فضولات بدن می تواند جایگزین تدابیر تجویز مسهل ها، فصد، حجامت و ... شود.
برخی غذاها عمدا به گونه ای طراحی شده برای اینکه شما مریض شوید؛ یک بازار 80-70 میلیونی هستیم برای خرید دارو!
برای افطار باید غذاهای لطیف و زودهضم مصرف کنیم
مصرف شیر مخلوط با زرده تخم مرغ خام و میوه های تازه همچون انبه ، موز، خرما و ... توصیه نمی شود. همچنین مصرف شیر با قهوه و یا همراه با چای نیز مناسب نیست.
ما مصرف شیر مخلوط با میوه های خشک مثل پسته و بادام و یا همراه با عسل و انواع شیره ها(مانند شیره خرما، انگور و یا توت) خوب است و توصیه می شود.
مشکل خلط گلو هنگام روزه داری
این خلط خودش جزو فوائد روزه داری است که بدن فرصتی پیدا کرده تا مواد زائد جمع شده در سینوس ها، گلو و ... را خارج کند.
حال اگر مشکلی داریم برای کاهش این اخلاط، موارد ذیل توصیه می شود:
1- کاهش مصرف سردیجات مثل ماست و دوغ و سالاد کاهو
2- بخور بابونه یا آویشن
3- دمنوش بابونه یا آویشن
حلیم یک غذای دیرهضم و سنگین است و برای معده های ضعیف بهتر است کمتر مصرف شود و بهتر است از گوشت بوقلمون تهیه شود که لطیف است.
گوشت گوسفند بهترین گوشت است برای انسان
سؤال: برخی متخصصین می گویند گوشت گوسفند دلیل چربی بیشتر نسبت به سایر گوشت ها خوب نیست.
پاسخ: بیخود می گویند! روغن های پالم آشغال را جمع کنند تا مردم چربی زیاد دریافت نکنند؛ چون سالم می مانیم و به ضرر یک عده است می گویند مصرف گوشت گوسفند مشکل دارد!
چاره سردردهای روزداری
سردردها در روزه داری دو نوع است:
1- سردردهای صبحگاهی به این دلیل است که در وعده سحری پرخوری می کنیم و بلافاصله می خوابیم که باعث می شود بخارات ناشی از هضم غذا به بالا بزند و موجب سردرد و بوی بد دهان شود.
چاره این است که هنگام سحر پرخوری نکنیم و پس از صرف غذا نیز چیزهایی بخوریم که جلوی بالا رفتن این بخار حاصل از هضم را بگیرد مانند مخلوط آویشن آسیاب شده یا تخم گیشنیز آسیاب شده با شکر
2- سردرد دم افطار نیز ناشی از ضعف است و چاره اش این است که در وعده افطاری و سحری غذاهای خوب برای مغز بخوریم مثل مویز و بادام که مغز را تقویت می کند.
سایر سرفصل های سخنرانی:
تدابیر کنترل تشنگی شدید
یبوست و روزه داری
سنگ کلیه و روزه داری
دیابت و روزه داری
آیا در ایام روزه داری می توان حجامت کرد؟
چاره کم خوابی در روزه داری
آیا روزه داری برای مادران شیرده مجاز است؟
درباره روزه اولی ها
چاره دل درد پس از سحری
این روزها به بهانه فرمایشات اخیر آیت الله جوادی آملی در دیدار یکی از منتخبین مجلس دهم با ایشان، بحث از واژه "دیوث سیاسی" است.
من هم میخواهم بروم سراغ طرح و تحلیل واژه "دیوث بهداشتی"
واژه «دیّوث» به فرد بی غیرت اطلاق می شود که از ناموس خود دفاع نمی کند و اجازه نفوذ بیگانه را به حریم خود می دهد، بنابراین «دیّوث بهداشتی» کسی است که غیرت حفاظت از سلامت، ایمنی و محیط زیست را ندارد.
اما اجازه نفوذ عوامل بیماری زا و خطرزا را دادن، نتیجه و ثمره کار «دیوث های بهداشتی» است؛ ما ابتدا باید به شناسایی این گروه از افراد بپردازیم.
1- گروهی از «دیوث های بهداشتی» کسانی هستند که در برابر اخطارها و تذکرات بهداشتی سعی می کنند از نفوذ خود و اطرافیانشان برای دور زدن قانون استفاده کنند
وقتی در یکی از شهرهای اطراف تهران طرح می گذراندم، به این مُدل از آدم ها زیاد برخورد کردم و آن ها را تا حد مقدور از دم تیغ قانون گذراندم؛ از مغازه داری که برادرش عضو شورای شهر بود گرفته تا کسی که پدرش رییس شورای شهر بود و حتی کسی که خواهرش همکار خودمان در مرکز بهداشت بود و...
2- گروهی دیگر از این افراد کسانی هستند که سلامت، ایمنی و محیط زیست را با اقداماتشان در معرض مخاطره قرار می دهند و وقتی به آن ها تذکر داده می شود، به جای پذیرش و سعی در اصلاح اشتباه خود، پشت نقاب مقدّسات و انواع توجیهات مذهبی مخفی می شوند.
3- انواع «دیوث های بهداشتی» در حوزه سلامت مواد غذایی و آشامیدنی و ... را هم که مستحضرید چه کسانی هستند:
کسانی که آبلیموی بدون لیمو تولید می کنند
کسانی که آب لوله کشی را داخل بطری می کنند و به نام آب معدنی می فروشند
کسانی که به انواع تقلبات مواد غذایی روی می آورند
کسانی که بی جهت مردم را نسبت به سلامت برخی مواد غذایی و آب آشامیدنی بی اعتماد می کنند تا جنس و تجهیزات خود(نظیر دستگاه تصفیه آب) را بفروشند
کسانی که انواع شایعات و خبرهای جعلی مرتبط با حوزه سلامت و بهداشت را منتشر می کنند.
...
4- اما «دیّوث بهداشتی» در حوزه حاکمیتی و تصمیم گیری هم داریم؛ یعنی کسانی که در جایگاه تصمیم گیری برای اداره کشور، منطقه، شهر و یا محلّه، درمان را بر بهداشت مقدّم می دارند.
هنر این عده خلاصه می شود به صرف هزینه و خرید امکانات و تجهیزات برای درمان مبتلایان و گرفتاران، و سعی نمی کنند با استعانت از علم و تجربه متخصصان امر، تدبیری بیاندیشند تا کسی از ابتدا بیمار و گرفتار نشود و لذا سعی نمی کنند با قدری سرمایه گذاری در امر پیشگیری، هزینه های هنگفت درمان و مراقبت را کاهش دهند.
یک رودخانه ای را در نظر بگیرید که به دلیل برخورداری از یک موقعیت خطرساز موجب بروز حادثه و غرق شدن مردم می شود، اما آن فرد مسؤول تصمیم گیر بی توجه، به جای صرف هزینه ای اندک برای رفع و اصلاح و مرمّت آن موقعیت حادثه خیز، همه همّ و غم خود را صرف به کارگیری نیرو و امکانات برای نجات افراد گرفتار و حادثه دیده می کند.
5- دیّوث در حوزه درمان نیز داریم. کسانی که دغدغه و ملاکشان برای رسیدگی و درمان بیماران، پول است و پول است و پول، و دیگر هیچ! لذا در این راستا به بهانه واقعی نبودن تعرفه ها انواع زیرمیزی و رومیزی را توجیه کرده و عادی و حق خود تلقّی می کنند
إن شاءالله در آینده در قالب سلسله مباحث «سلامت و سبک زندگی» به آسیب شناسی در این زمینه (به خصوص دو مورد اول) با بیان مصادیق خواهم پرداخت.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
فهرست موضوعی یادداشت ها
بایگانی
اشتراک