سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 368330

  بازدید امروز : 20

  بازدید دیروز : 67

درباره سلامتی

 
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
 
نویسنده: همایون سلحشور فرد ::: سه شنبه 97/3/1::: ساعت 4:16 عصر

تدبیر سلامت/44- اثبات کارآمدی طب اسلامی/8- پاسخ به سؤالات (درمان افزایش تری گلیریسید و ...)+صوت

سخنران: دکتر سیدسعید اسماعیلی صابر، مدیر گروه طب سنتی دانشگاه شاهد

 زمان و مکان: 14 بهمن ماه 1396- مسجد دانشگاه 

بحثی که ما خدمت دوستان داشتیم، در رابطه ی با طب از بیماری های سر شروع کردیم و تا پا به صورت اجمال آمدیم و تک تک بیماری ها را با توجّه به وقت و حوصله ی جلسه بر مبنای طب اسلامی -که مبتنی بر رعایت مسائل معده و خوراک و سردی و گرمی بود- توضیح دادیم.

پیشنهاد دادند که چون ممکن است در ذهن دوستان شرکت کننده در جلسه سؤالاتی باشد، در حد همان دو سه دقیقه پاسخ دهیم .


سؤال1- در رابطه با افزایش تری گلیریسید:

افزایش تری گلیریسید مربوط به همان روایتی است که معده را خانه تمام بیماری ها می داند.

اولاً اینکه شما چه غذایی بخورید مهم است، چقدر چربی و این روغن های نامطلوب که خود وزارت خانه هم صدایش از پالم درآمده، روغن هایی با کیفیت بدی است که در جریان خون می ماند و تریگلیسیلید و کلسترول را بالا می برد .

یک بحث دیگر که وجود دارد اینکه شما ممکن است غذای خوبی هم بخورید امّا هضمِ بد صورت بگیرد؛ مثلاً اگر غذا را خوب نجوید یا همراه با غذا نوشیدنی بخورید، این اختلالِ هضم ایجاد می کند و معمولاً باعث نفخ می شود و یا آروغ بعد از غذا بوجود می آید.

این نشان می دهد که غذا خوب هضم نمی شود و غذایی که نیمه حذف شده وارد بدن می شود باعث افزایش تریگیلیسیلید و ایجاد کبد چرب می شود.

بنابراین قدم اول اینکه اگر روغن بدی استفاده می کنید آن روغن را اصلاح کنید و روغن خوب استفاده کنید.

قدم دوم اینکه موقع غذا خوردن خوب بجوید و نوشیدنی همرا با غذا نخورید.

همچنین این توصیه اسلامی که چشیدن یک مقداری نمک در اول و آخر غذا هست را رعایت کنید، این قضیه درست می شود .

در مورد تریگلیسید هایی که حدود 500 _ 400 یا بعضاً 2000 _ 1000 می شود، ما یک افزایش سودا هم در بدن داریم؛ یعنی یک غلظت خونی در بدن ایجاد شده که باید با داروهایی که دفع سودا می کنند، آن را پایین بیاوریم؛ مثلاً چیزهایی مثل افتیمون ، اسطوخودّوس و ... نیز باید برای دفع سودا استفاده بشود .

سؤال2- می پرسند بعد ورزش چه نوشیدنی خوب است بخوریم؟

نوشیدنی سرد موقعی که بدن گرم است به هیچ عنوان نباید بخوریم، چون جذبش خیلی سریع می شود و به کبد آسیب می رساند.

بعد از ورزش توصیه این است که مقداری آب در دهان بچرخانید و اگر قرار شد که آب بنوشید به مقدار کم و به صورت مکیدن باشد و قورت قورت نوشیدن قطعاً به کبد آسیب می رساند .


سؤال3- می گویند اینگونه پرهیز ها باعث جلوگیری از لذت ها می شود.

اگر می خواهی همیشه لذت ببری کم بخور!، به اندازه بخور و همیشه بخور.

اگر شما دوست دارید هر کاری بکنید این که به نفع ماست!، ما پزشک ها خوشحال می شویم که شما چیزی را رعایت نکنید، چون تعداد مریض ها بالا می رود و درآمد ما بیشتر می شود!.